Recording

Recording

De recording ruimte van 22m² biedt ruim voldoende plaats voor de opname van een volledige band. Dankzij 32 kanalen die gelijktijdig kunnen opgenomen worden en een oneindig aantal overdubs, zal zelfs de meest ingewikkelde band opstelling haar limieten niet vinden.

Klassieke sessie of project

Een goeie recording is nog steeds het beste middel om een fanbase uit te bouwen, concerten te scoren en deals te krijgen. De tijd van halfbakken demo’s ligt achter ons. De moderne vereisten in de metal, hardcore, punk en rock scenes eisen een ijzersterke productie, met bijkomende elementen die al dan niet live meelopen op een productietrack.

Sessie met uur -of dagbudget

Opnemen gebeurt al van in de prille dagen op basis van een kost per uur of dag. Bij jeddraudio is het mogelijk de studio met engineer te huren volgens dit principe.

Voor geoefende muzikanten met een vooraf volledig afgewerkt repertoire of korte sessies is dit een goeie en kostefficiënte oplossing.

Is er nog ruimte voor improvisatie nodig, staat de afwerking van de songs nog niet helemaal op punt, wil je een garantie op voldoende tijd om echt het maximale uit de opname te halen? Kies dan voor de projectaanpak.

Tijdsdruk weg = een project

Daarom kan er bij jeddraudio als alternatief gekozen worden voor een project. Bij een project spreken we niet meer over “een aantal dagen studio”, maar over een exact aantal songs dat afgewerkt moet worden. Bij een project blijft de studio de volledige tijd bezet voor de band voor een langere periode. Zo kan er na de soundcheck over een grotere periode gewerkt worden aan de opname. Dat laat ruimte voor songwriting, experimenteren en afwerking.

Er wordt een einddatum vastgelegd over een langere periode, want doelen stellen werkt productief. Die datum ligt ruim verder in de toekomst, afhankelijk van je doelen. Maar een dagje meer studiotijd zal het vast budget niet doen ontsporen.